utorok 22. marca 2011

Kuchyňa musí šokovať!

Dáte si vyprážanú zmrzlinu, ovocné perly, špagety z parmezánu, želírovaný steak, pečienkovú šľahačku, priesvitné pirohy alebo penu z húb?
Tento najmodernejší spôsob úpravy jedla začínajú objavovať aj slovenskí šéfkuchári. Veď bolo už na čase! Molekulárna gastronómia je vo svete známa už viac ako 20 rokov. Na základe fyzikálno-chemických experimentov ponúka stovky postupov ako pripraviť jedlo. Vždy ide o netypické pokrmy na pohľad s bizarnými kombináciami chutí, či podivného skupenstva. Potraviny si vďaka tejto úprave zachovajú pôvodnú chuť a zároveň sa zbavia ťažko stráviteľných látok. Výsledkom je pochúťka čistej chuti!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára