Dáte si vyprážanú zmrzlinu, ovocné perly, špagety z parmezánu, želírovaný steak, pečienkovú šľahačku, priesvitné pirohy alebo penu z húb?
Tento najmodernejší spôsob úpravy jedla začínajú objavovať aj slovenskí šéfkuchári. Veď bolo už na čase! Molekulárna gastronómia je vo svete známa už viac ako 20 rokov. Na základe fyzikálno-chemických experimentov ponúka stovky postupov ako pripraviť jedlo. Vždy ide o netypické pokrmy na pohľad s bizarnými kombináciami chutí, či podivného skupenstva. Potraviny si vďaka tejto úprave zachovajú pôvodnú chuť a zároveň sa zbavia ťažko stráviteľných látok. Výsledkom je pochúťka čistej chuti!
Tento najmodernejší spôsob úpravy jedla začínajú objavovať aj slovenskí šéfkuchári. Veď bolo už na čase! Molekulárna gastronómia je vo svete známa už viac ako 20 rokov. Na základe fyzikálno-chemických experimentov ponúka stovky postupov ako pripraviť jedlo. Vždy ide o netypické pokrmy na pohľad s bizarnými kombináciami chutí, či podivného skupenstva. Potraviny si vďaka tejto úprave zachovajú pôvodnú chuť a zároveň sa zbavia ťažko stráviteľných látok. Výsledkom je pochúťka čistej chuti!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára